Τι είναι Οικονομική Ευφυία

Η Οικονομική Ευφυία μπορεί να οριστεί ως η απόκτηση και εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων που προέρχονται από τις χρηματοοικονομικές και λογιστικές αρχές της διοίκησης επιχειρήσεων ως αναδυόμενες βέλτιστες πρακτικές.

Η Οικονομική Ευφυία περιγράφει τι μπορούν να κάνουν οι οικονομικοί διευθυντές για να αποκτήσουν τη γνώση και τη δύναμη που απαιτούνται για τη λήψη ορθών επιχειρηματικών αποφάσεων, την αξιολόγηση των επιλογών και τη δημιουργία ενός ισχυρού και ισορροπημένου οργανισμού. Κάθε απόφαση που λαμβάνει μια επιχείρηση επηρεάζεται από τα οικονομικά δεδομένα και η κατανόηση των λογιστικών αρχών και της νοημοσύνης που κρύβεται πίσω από αυτές μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα.

Όταν ορίζουμε τη Οικονομική Ευφυία, αναφερόμαστε στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μας είναι δομημένη ώστε να αυτοματοποιεί ορισμένες χρηματοοικονομικές λειτουργίες που είναι απαραίτητες για τη λήψη καλύτερων και πιο τεκμηριωμένων αποφάσεων.

Η Οικονομική Ευφυία εξαρτάται από την ύπαρξη των κατάλληλων διαδικασιών και εργαλείων που επιτρέπουν στην οικονομική ομάδα να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ενθαρρύνει την ανάληψη ρίσκου για την επίτευξη της οικονομικής ελευθερίας. Διδάσκει πώς να αφήνετε τα χρήματα να δουλεύουν για εσάς, εξερευνώντας τις διάφορες διαθέσιμες ευκαιρίες χωρίς φόβο. Βοηθά το άτομο να εστιάζει σε ευκαιρίες που πολλοί άνθρωποι θα έχαναν.

Η χρηματοοικονομική ευφυΐα επιτρέπει σε κάποιον να αποκτήσει χρηματοοικονομική παιδεία. Η γνώση των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων είναι θεμελιώδης για την αύξηση του πλούτου ενθαρρύνοντας τις επενδύσεις σε περιουσιακά στοιχεία και όχι σε υποχρεώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Subscribe error, please review your email address.

Close

You are now subscribed, thank you!

Close

There was a problem with your submission. Please check the field(s) with red label below.

Close

Your message has been sent. We will get back to you soon!

Close